Wilt u de prachtige Elephant terrasplanken op uw terras? Goede keus! U koopt ze voordelig en betrouwbaar bij Topvlonderplanken.nl. Hieronder geven we u wat tips bij de keuze van uw Elephant terrasplanken:

Bij Elephant terrasplanken zijn vier keuzes van belang:

  1. De breedte van de delen voor de gewenste uitstraling.
  2. De dikte van de delen voor de gewenste sterkte.
  3. De profilering van de delen voor de gewenste uitstraling en slipgevoeligheid.
  4. De houtsoort voor de gewenste kleurstelling, stabiliteit en duurzaamheid.

In de breedte kan worden gekozen voor terrasplanken van 9 cm, 12 cm, 14,5 cm of 19 cm. In een smallere breedte volstaat een dunnere houtmaat aangezien smallere delen stabieler zijn. Daardoor komt de m2 prijs ook lager uit. Brede delen worden gekozen voor een robuuste uitstraling.  In de dikte kan worden gekozen voor 18 mm, 19 mm, 21 mm, 25 mm, 28 mm, 38 mm of 45 mm.  Dunnere delen kunnen iets meer doorbuigen waardoor het beter is om de regels  (onderconstructie) iets dichter bij elkaar leggen. Dikkere terrasdelen zijn stabieler maar vanzelfsprekend ook duurder. Voor dragende constructies zoals trappen, overbruggingen of verhoogde vlonders dienen altijd de dikste delen toegepast te worden.

Profilering Elephant terrasplanken

Bij de profilering kan gekozen worden voor vlak geschaafd (zonder profiel), een ribbel of semi-ribbel  profiel of een groeven profiel. Op slipbestendigheid scoort het semi-ribbel profiel het best. Het  groeven profiel zorgt voor een “stoere” uitstraling. Om slipgevaar tot een minimum te beperken kunnen  fabrieksmatig rubber profielen in twee of meer groeven aangebracht worden. Verder zorgt een shiplapprofiel voor een mooie lengte aansluiting. Alle terrasdelen, met uitzondering van de Ipé Clip, zijn  tweezijdig toepasbaar. Dit betekent dat u altijd kunt kiezen welke profilering (of vlak geschaafde kant) u aan de bovenzijde wilt plaatsen.

Duurzaamheid Elephant terrasplanken

Alle hardhoutsoorten in het Elephant assortiment hebben een duurzaamheid die een levensduur van minimaal 25 jaar garandeert. Voor geïmpregneerd naaldhout geldt een levensduur van ongeveer 15 jaar. Op basis van onderstaande foto’s kan een keuze worden gemaakt in kleurstelling en eventuele olie en/of beitsbehandeling, die er voor zorgt dat de kleur langer behouden blijft. Gebruik voor blijvend kleurbehoud Elephant Hardhout Olie.

Bekijk hier het assortiment Elephant composiet terrasplanken in onze webshop.