Houten vlonders

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Vrijblijvend advies: Optimaal genot!

Het plaatsen van een houtcomposiet vlonder is over het algemeen niet moeilijk. Wel is van belang dat uw materiaalkeuze geschikt is voor uw terras en de plaats waar u het terras wenst te hebben. Ontvang advies op maat voor uw specifieke situatie van 1 van onze experts, en geniet optimaal van uw nieuwe terras.

 

Houten vlonders

Houten vlonders hebben een natuurlijke uitstraling en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten hout. Zo zijn er onder andere vlonders te koop van hardhout, larikshout, vurenhout, naaldhout, grenen en zelfs kokoshout. Elk type hout is verschillend in kwaliteit en duurzaamheid. Zo heb je de keuze voor het hout dat het beste past bij het terras wat je aan wilt leggen. De prijs van houten vlonders is aantrekkelijker dan die van kunststof of andere materialen. Voor een mooie prijs heb je zo een schitterend terras.

Houten vlonders moeten goed onderhouden worden. Wanneer je het hout mooi wilt houden, zal je de houten vlonders één keer in de zoveel tijd opnieuw moeten behandelen met beits. Eventueel kun je de houten vlonders ook oliën. Hierdoor blijft de kleur langer mooi. Deze klussen kun je echter prima zelf doen. Een nadeel van houten vlonders is dat het hout nat blijft wanneer het heeft geregend. Dit betekent dat je terras glad kan zijn na een regenbui, tenzij het terras overdekt is.

Het profiel van de houten vlonders is over het algemeen aan twee kanten verschillend. Zo kunnen de vlonderplanken bijvoorbeeld glad zijn, grof geribbeld of fijn geribbeld. Houten vlonders worden vaak geïmpregneerd. Door te impregneren is het hout beter beschermd. Dit zorgt ervoor dat het langer mee gaat en dus duurzamer is.

Let er bij het aanschaffen van houten vlonderdelen op dat het hout het keurmerk van FSC heeft. Zo weet je of het hout voldoet aan de eisen van verantwoord bosbeheer.  

Made with StoreFrame.io