Schutting plaatsen

Een schutting (laten) plaatsen zorgt voor privacy in je achtertuin. Door een schutting te plaatsen kun je rustig genieten van uw tuin zonder dat u last heeft van de buren. Daarnaast biedt het een afscheiding waardoor uw (kleine) kinderen veilig en zorgeloos kunnen spelen.

Vakman

Je kunt de schutting laten plaatsen door een vakman, maar u kunt er ook voor kiezen om deze klus zelf te doen. Een vakman kan eventueel een schutting plaatsen die niet standaard is, maar die precies aan je wensen voldoet. De kosten vallen in dat geval wel hoger uit. Naast het materiaal dat gebruikt wordt, betaal je dan ook nog een uurtarief aan de vakman. Vakmannen die een schutting plaatsen kosten gemiddeld 30 tot 40 euro per uur. Voor dit geld kunt u wel een schutting (laten) plaatsen die voldoet aan al jouw wensen.

Kosten voor een schutting

Er zitten flinke prijsverschillen tussen de verschillende schuttingdelen en schuttingplanken die je kunt kopen bij de bouwmarkt. Deze prijzen zijn afhankelijk van het materiaal van de schutting en de kwaliteit van het materiaal. Zo kun je een schutting (laten) plaatsen vanaf 20 euro per meter, maar dit zie je dan terug in de kwaliteit. Een goede schutting plaatsen kost meer, maar dan heb je er ook langer plezier van. Naast de kant-en-klare schuttingdelen of schuttingplanken heb je voor het laten plaatsen van een schutting ook palen nodig en materiaal om de planken aan de palen te bevestigen. De gemiddelde kosten voor het materiaal van de schutting komen uit op 65 tot 75 euro per meter. De kosten voor een deur inclusief al het benodigde hang- en sluitwerk komen op 100 tot 300 euro uit.