GRATIS staal aanvragen

Hulp nodig ? 0523 745 655

Uw composiet specialist!

Schuttingdeur plaatsen

Schuttingdeur plaatsen

Een schuttingdeur (laten) plaatsen is de laatste stap bij het neerzetten van je tuinafscheiding. Je kunt de schuttingdeur op verschillende plekken in je schutting plaatsen, maar dit kun je het beste doen aan het einde van de schutting, zodat de deur tegen het huis, de schuur of de garage geplaatst wordt. Dit heeft te maken met de stevigheid van de ophanging. Ook voor een schuttingdeur (laten) plaatsen geldt dat je deze klus zowel zelf kunt doen als door een vakman kunt laten uitvoeren.

Het juiste materiaal

Kies eerst de schuttingdeur die je wilt gebruiken voordat je het ophangsysteem uitzoekt. De meeste schuttingdeuren hebben een universeel ophangsysteem, maar er zijn ook schuttingdeuren die daarvan afwijken. Let dus op dat je het juiste ophangsysteem aanschaft. Standaard wordt een schuttingdeur geplaatst met twee scharnieren, maar voor extra stevigheid kun je ook voor drie scharnieren kiezen. Je kunt ook een schuttingdeur laten plaatsen. In dat geval kan de vakman je adviseren welk materiaal je nodig hebt.

Schuttingdeur (laten) plaatsen

Wil je een schuttingdeur (laten) plaatsen? Het is verstandig eerst de breedte van de deur te bepalen, zodat je het frame waar de deur tussen komt in elkaar kunt zetten. Voor een stevige constructie kun je het beste een frame maken wat bestaat uit een onderbalk, een dwarsbalk en twee schuttingpalen. Het is verstandig om de scharnieren van de schuttingdeur te plaatsen aan de kant van het huis, de schuur of garage. Ook dit zorgt voor maximale stevigheid van je schuttingdeur.

Made with StoreFrame.io