Vuren planken

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Vrijblijvend advies: Optimaal genot!

Het plaatsen van een houtcomposiet vlonder is over het algemeen niet moeilijk. Wel is van belang dat uw materiaalkeuze geschikt is voor uw terras en de plaats waar u het terras wenst te hebben. Ontvang advies op maat voor uw specifieke situatie van 1 van onze experts, en geniet optimaal van uw nieuwe terras.

 

Vuren planken

Bent u op zoek naar planken voor een vlonder die goed te verwerken zijn? Dan zijn vuren planken zeker een goede keus voor u! Wij kunnen uiteraard vuren planken bij u leveren en u kunt hier direct mee aan de slag. Vuren planken zijn een ideaal product om terrassen mee aan te leggen of om een complete schutting mee te bouwen. Vurenhout planken worden meestal onder druk geïmpregneerd zodat ze beter bestand zijn tegen vocht en schimmels. Verder maakt dit de planken een stuk duurzamer. Na het impregneren gaan de planken gemiddeld 10 jaar mee. Daarnaast is het mogelijk om geimpregneerde vuren planken zelf nog te behandelen. Daarover vertellen we verderop in dit artikel nog veel meer.

U kunt vuren planken kopen wanneer u een terras of vlonder in uw tuin wilt aanleggen. Maar denk ook eens aan een steiger bij uw vijver of zwembad. Of misschien wilt u wel uw dakterras of balkon bekleden met een terras met natuurlijke uitstraling. Het geeft een gezellige en warme sfeer wanneer u kiest voor vuren planken!

Eigenschappen vuren planken

Vuren planken hebben over het algemeen een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het is gemakkelijk te bewerken vanwege de hardheid van het materiaal en heeft een hoge weerstand tegen schimmels. Vuren planken kunnen worden voorzien van een profiel zodat het uitglijden kan voorkomen. Zo weet u zeker dat u veilig kunt genieten van een mooi terras met vuren planken.

Verschillende maten vuren planken

U kunt vurenhout planken kopen in veel verschillende maten. Omdat het eenvoudig te bewerken is, zullen ze gemakkelijk in de lengte aan te passen zijn. Ook zijn vuren planken beschikbaar in verschillende breedtes. Zo kunt u een terras van vuren planken geheel naar wens aanpassen. Ziet u zichzelf komende zomer al lekker in de tuin zitten? Heerlijk op een op maat gemaakt terras van vuren planken.

Geïmpregneerde planken behandelen

Het is niet altijd direct nodig om vuren planken die zijn geïmpregneerd nog verder te behandelen. Maar soms kan het juist wel handig zijn om het te doen. Zo kan het weer vuren planken doen vergrijzen. Wanneer u dit liever wilt voorkomen, dan is het wel nodig om de planken nog verder te behandelen. We schreven er al even kort over, maar verdere behandeling van de planken kan ook de levensduur verlengen. Zo kunnen vuren houten planken met impregnatie wel tot 10 jaar lang meegaan.

Wat er precies moet gebeuren met geïmpregneerde vuren houten planken? Daar zijn eigenlijk verschillende manieren en middelen voor beschikbaar. Het ligt er even aan wat uw doel is, welke behandeling geschikt is. Zo is het mogelijk om hout dat geïmpregneerd is te beitsen. Met een beits is het tevens mogelijk om het hout een ander uiterlijk te geven omdat beits in diverse kleuren te verkrijgen is. Beits is minder dekkend dan verf, dus de houtlook zal met beits zeker niet verloren gaan. Met een beits blijft het hout beter beschermd tegen vocht en blijft het er langer mooi uitzien.

Wilt u ervoor kiezen om het geïmpregneerde hout te verven? Let dan wel op dat u voor een vochtregulerende verf kiest. Omdat het hout geïmpregneerd is, is het af te raden om het hout met een reguliere verf te behandelen. Eventueel vocht wat er in het hout zit, kan er niet meer uit en dit is slecht voor de vuren planken. Maar met een vochtregulerende verf is het wel mogelijk om de planken een totaal andere kleur te geven.

Vuren planken kopen bij Top Vlonderplanken

Bij Top Vlonderplanken leveren wij uw vuren planken met alle benodigde materialen. Wat u krijgt meegeleverd staat beschreven bij onze producten. Een worteldoek kunt u onder de vuren planken leggen om onkruid vorming tegen te houden. Verder zorgt dit voor een mooie donker inkijk in de vlonder. Onderliggers worden gebruikt om een terras met vuren planken stevig en stabiel te plaatsen. U kunt ook extra onderliggers mee bestellen om uw terras extra stevig en gemakkelijk stabiel te krijgen. Wanneer u hier vragen over heeft, neem dan gerust contact met ons op.

Twijfelt u over de keuze voor planken? Bijvoorbeeld welke kleur vuren planken of welke houtsoort u het mooist vindt? U kunt bij ons vrijblijvend een of meerdere monsters bestellen om eerst eens te bekijken wat voldoet aan uw wensen.

Vrijblijvend advies: Optimaal genot!

Het plaatsen van een hout composiet vlonder is over het algemeen niet moeilijk. Wel is van belang dat uw materiaalkeuze geschikt is voor uw terras en de plaats waar u het terras wenst te hebben. Ontvang advies op maat voor uw specifieke situatie van 1 van onze experts, en geniet optimaal van uw nieuwe terras of u nu kiest voor vuren planken of planken van composiet.

Made with StoreFrame.io